2016. július 28., csütörtök

Egy kicsit bővebben a vámpírbirodalmakról 3.


Communitatem

Története:
A nagy „Koronás Dániel” dicsőséges birodalmának jogutódja. Még ma is a dicső múltjára büszke, és az állampolgárok hisznek abban, hogy „Koronás Dániel” még visszatér hozzájuk, és újra naggyá teszi a birodalmat.

Politikai helyzet:
A nílusi birodalommal még most sem ápolnak jó kapcsolatot, de Hathor félelemben tartja őket.
Ezt a birodalmat egy tizenöt fős tanács vezeti, és mindenről ők szavaznak, hogyha pedig nem jutnak egyezségre, a tanács vezetője mondja ki a végszót. Ebben a birodalomban nagy a bürokrácia és a korrupció. Sok hivatalnokkal dolgoznak, ezért nehéz bármilyen közösségi ügyet elintézni.
Mai helyzet:
Pár száz évvel ezelőtt nagyobb volt a birodalom területe, viszont a Protektorátus, és Corlandern jelentős területeket foglalt el tőlük.
Bár „Koronás Dániel” magánrezidenciája már a Protektorátus területén található, a palota, ahonnan közel ezer évig uralkodott, még Communitatem területéhez tartozik.
Látványosságok:
  • „Koronás Dániel” palotája
  • „Koronás Dániel” kísérleti hajói
  • a dicsőséges idők helyőrségei
Érdekességek:
Egykor régen, emberi időszámítás előtt kétezer évvel a mostani Communitatem elődje „Koronás Dániel” által alapult meg. Dániel ezer évig uralkodott, az volt a birodalom aranykora. Ez idő alatt végig hadban állt a Nílusi birodalommal, és nem sokon múlt, hogy megszerezze egész Európát. Viszont Dániel megtámadta az akkor még sokkal kisebb területtel rendelkező Protektorátust, és veszített ellene, így menekülésre kényszerült, de a koronáját magával vitte, mert senkit sem talált méltónak arra, hogy kövesse őt a trónon. Ezért illeti Dánielt a „koronás” jelző.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Na írjad ;)